Gr | En

Ανάπτυξη της Εικονικής Περιήγησης: Τα Στατιστικά Δεδομένα των Τελευταίων Ετών

Η Εικονική Περιήγηση (Virtual Tour) έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με τη χρήση της να επεκτείνεται σε διάφορους τομείς όπως ο τουρισμός, η κτηματαγορά, η εκπαίδευση, και η υγειονομική περίθαλψη.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν τη σημασία και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των εικονικών περιηγήσεων, που επηρεάζουν και εμπλουτίζουν πολλούς τομείς της σύγχρονης κοινωνίας και οικονομίας.
Ανάπτυξη της Εικονικής Περιήγησης: Τα Στατιστικά Δεδομένα των Τελευταίων Ετών

Η Ραγδαία Ανάπτυξη Μέσα από Στατιστικά Δεδομένα των Τελευταίων Χρόνων

Η Ραγδαία Ανάπτυξη Μέσα από Στατιστικά Δεδομένα των Τελευταίων Χρόνων
Ανάπτυξη Αγοράς: Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς εικονικών περιηγήσεων αναμένεται να αυξηθεί από περίπου $1 δισεκατομμύριο το 2023 σε σχεδόν $18 δισεκατομμύρια μέχρι το 2035, με έναν ετήσιο ρυθμό αύξησης (CAGR) της τάξης του 28%​ (Future Insights)​ (Digital CxO). Αυτή η ανάπτυξη οφείλεται στην αύξηση της ζήτησης για εικονικές εμπειρίες μετά την πανδημία COVID-19, καθώς και στις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (VR/AR).

Κτηματαγορά: Στον τομέα των ακινήτων, οι εικονικές περιηγήσεις έχουν επηρεάσει σημαντικά τη διαδικασία αγοράς. Σχεδόν το 54% των αγοραστών ακινήτων δεν εξετάζουν καν την επίσκεψη σε ένα ακίνητο αν δεν περιλαμβάνει εικονική περιήγηση, ενώ το 75% της απόφασής τους επηρεάζεται από μια τέτοια περιήγηση​ (Digital in the Round)​ (PhotoUp). Επιπλέον, τα ακίνητα που περιλαμβάνουν εικονικές περιηγήσεις πωλούνται κατά μέσο όρο 31% ταχύτερα και με τιμή 9% υψηλότερη από αυτά που δεν περιλαμβάνουν.

Η Εξέλιξη της Εικονικής Περιήγησης: Στατιστικά Στοιχεία Ανάπτυξης

Τουρισμός: Στον τουρισμό, οι εικονικές περιηγήσεις έχουν γίνει δημοφιλείς ως εργαλείο προσέλκυσης τουριστών που δεν μπορούν να ταξιδέψουν φυσικά σε έναν προορισμό. Με τη βοήθεια της VR τεχνολογίας, οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν τουριστικούς προορισμούς από την άνεση του σπιτιού τους, με την αγορά του εικονικού τουρισμού να αναμένεται να φτάσει τα $12,3 δισεκατομμύρια το 2023​ (Allied Market Research).

Εκπαίδευση και Υγειονομική Περίθαλψη: Οι εικονικές περιηγήσεις χρησιμοποιούνται επίσης στην εκπαίδευση, προσφέροντας στους μαθητές τη δυνατότητα να εξερευνήσουν μουσεία και πολιτιστικούς χώρους από απόσταση. Στην υγειονομική περίθαλψη, ενισχύουν τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη μεταξύ ασθενών και παρόχων, προσφέροντας εικονικές περιηγήσεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις​ (Allied Market Research)​ (Digital CxO).
Η Εξέλιξη της Εικονικής Περιήγησης: Στατιστικά Στοιχεία Ανάπτυξης

Πίσω στις Δημοσιεύσεις